VOORBEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180° C heteluchtoven. Schil de aardappelen, snijd ze in reepjes en verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier vermengd met 1 el olijfolie. Zout de aardappelen en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.
- Pel de ui, het knoflookteentje en de wortel en snijd ze in kleine blokjes.
- Fruit eerst de ui en knoflookblokjes in 1 el olijfolie en voeg dan de wortels en het veganistische gehakt toe. Bak alles ongeveer 10 minuten en blus dan af met de gezeefde tomaten. Voeg de kidneybonen en het chilipoeder toe en laat ongeveer 15 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
- Breng voor de kaassaus de kokosmelk met het zetmeel en de gistvlokken in een steelpan aan de kook en laat onder voortdurend roeren ongeveer 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de aardappelreepjes met de chili- en kaassaus en eventueel gehakte koriander.