BEREIDING
1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Kook vervolgens de blokjes in een pan met licht gezouten water tot ze zacht zijn. Giet vervolgens het water af en stamp de zoete aardappelen met wat zout en peper fijn.
2. Snijd ondertussen de ui, knoflook en champignons fijn. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
3. Fruit vervolgens de ui en knoflook in een pan in een beetje olijfolie. Roer het paprikapoeder erdoor en breng alles goed op smaak met zout en peper. Voeg dan de champignons en de lente-ui toe en bak ze ongeveer 5 minuten, af en toe roerend. Voeg nu de kidneybonen en de gezeefde tomaten toe en laat alles weer ongeveer 5 minuten sudderen.
4. Voeg het sap van de limoen toe aan de pan.
5. Doe het paddenstoelen- en tomatenmengsel in een ovenschaal en verdeel de zoete aardappelpuree erover. Bak de Shepherd's Pie in een voorverwarmde oven op 180°C convectie gedurende ongeveer 20 minuten. Haal de Shepherd's Pie uit de oven, laat iets afkoelen, garneer met optionele peterselie en serveer.