BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 180°C convectie.
2. Verwijder de zaden uit de butternutpompoen, schil de pompoen en snijd het resterende vruchtvlees in blokjes. Besprenkel deze met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper en bak ze in een ovenschaal op 180°C convectie gedurende ongeveer 15 minuten.
3. Pureer vervolgens de helft van de gebakken pompoenblokjes met een staafmixer. Zet de andere helft opzij.
4. Kneed ondertussen voor de ravioli de bloem met de eieren en 40 ml olijfolie met een handmixer tot een soepel deeg. Als het deeg te stevig wordt, voeg dan eventueel wat meer water toe. Bestuif vervolgens het werkvlak met bloem, verdeel het deeg in twee delen en rol ze elk met een deegroller uit tot een rechthoek (ongeveer 30 x 30 cm). Snijd cirkels of bloemvormen uit met koekjessnijders.
5. Doe ½ theelepel pompoenpuree op elk uitgesneden pastastuk en vouw er een ander pastastuk overheen. Druk de hoeken voorzichtig aan met een lepel of vork. Herhaal deze stap tot het pastadeeg en de puree op zijn. Leg de ravioli in kokend gezouten water en kook zachtjes gedurende ongeveer 5 minuten. Til de ravioli dan voorzichtig uit het water en laat ze uitlekken.
6. Snijd de knoflook en de ui fijn. Fruit beide in de boter en voeg een beetje zout toe. Voeg dan de gehakte salie, de ravioli en de pompoenblokjes toe en bak ongeveer 10 minuten.